Candlestick i Sverige – Så fungerar candlesticktrading

Candlestick diagram visar högsta-, lägsta-, öppnings- och stängningspriser för värdepapper såsom aktier för en specifik tidsperiod. Candlesticks härstammar från Japanska rishandlare och traders som använde det för att studera och analysera priser på ris. Detta gjorde dem hundratals år innan det blev populärt inom trading i Sverige och väst.

Som svensk trader är det nästan omöjligt att klara sig utan ett aktiediagram. Det finns många att välja mellan, såsom den vanliga linjegrafen, stapeldiagrammet, ”point and figure chart”, candlesticks, range-staplar, och renko bars.

Candlestick har fått sitt namn från engelskans namn för stearinljus. Den fyllda bodyn (ljuset) och svansarna (veken) liknar vid vissa tillfällen ett stearinljus.

Alla dessa val till trots, har candlestick formationer lyckats bli en av de mest populära och omtyckta typerna av teknisk analys och prisdiagram bland traders som analyserar aktier och värdepapper.

Lär dig vad de olika delarna av en candlestick ger för information till traders, liksom några grundläggande mönster för candlestick-trading att börja med.

Med sina stora kroppar och lättavlästa former underlättar candlesticktrading en hel del när det kommer till att analysera prisdata och snabbt få en överblick över vad som har hänt i marknaden.
I den här svenska guiden kommer vi att ta upp allt du behöver veta om candlesticks och teknisk analys när det rör trading (daytrading och swingtrading).

Vi går igenom vad candlesticks är, hur det fungerar och hur man använder … Men fick ingen riktig bra uppfattning tills jag googlade på svenska och kom hit.

Updated: May 15, 2022 — 7:26 pm

Leave a Reply